IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
15:00 | 10 октомври 2023
Обновен: 22:40 | 3 май 2024

Роден национал може да се бие за Израел

Йоан Стоянов продължава да е блокиран в хотел в Тел Авив

По материала работи: Слав Велев
Роден национал може да се бие за Израел

Българският национал Йоан Стоянов продължава да е блокиран в хотел в Тел Авив и към момента не успява да се присъедини към селекцията на Младен Кръстаич за евроквалификацията с Литва и приятелската среща с Албания. В събота "лъвовете" приемат Литва, а на 17 октомври гостуват в Албания.

"Знаете какво е положението в Израел. Йони е повикан за националния отбор на България и трябва да се яви. Ако там вече военните го спрат и му кажат, че трябва да се мобилизира, вече е друго. Това си е въпрос на държавата", коментира пред SportLive Емил Велев-Кокала, който е много близък със семейството на футболиста.

22-годишният защитник на Апоел Беер Шева е роден в Пловдив, но от дете живее в Израел със семейството си. Той има и израелско гражданство.

"В Израел има възможност до 45-годишна възраст да ги викнат в запас. Задължително е", разясни още Кокала.

Наскоро Стоянов стана първият българин, който вкара гол на Левски в европейските клубни турнири. Той се разписа за 1:1 на реванша на "Герена" между "сините" и Апоел Беер Шева, спечелен с 2:1 от родния тим. Левски отстрани израелците в третия квалификационен кръг на Лига на конференциите.

Коментари

Новини Варна