IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Спорт
09:40 | 12 декември 2023
Обновен: 02:17 | 26 април 2024

Спартак Вн отново остана с човек по-малко и загуби в Габрово

"Соколите" ще зимуват на втора позиция в класирането на Втора лига

По материала работи: Слав Велев
Спартак Вн отново остана с човек по-малко и загуби в Габрово

Снимка: ПФК "Спартак Варна"

Спартак Варна допусна поражение при гостуването си на Янтра в Габрово в мач от 20-ия кръг на Втора лига. Това бе последна среща за 2023-а г. "Соколите" остават на втора позиция в класирането с 36 точки като изостават с пет от лидера Септември и имат преднина от една пред третия Марек.

Домакините, водени от Велислав Вуцов успяха да отбележат две попадения за по-малко от 10 минути, съобщава официалният сайт на варненския клуб. След неразбирателство в защитата и грешка на Ангел Грънчов Иван Василев откри в 5-а мин. А след статично положение и ново неразбирателство в защита Цветелин Радев покачи в 9-а мин. Соколите натиснаха съперника и имаха шанс да намалят. В 40-а мин гол на Даниел Начев бе отменен заради фал в атака на Ахмед Ахмедов при ситуация, в която двама бранители се сблъскаха. Малко след това защитник на домакините посрещна топката с ръка след центриране, но не последва сигнал.

В пърата атака за втората част Дани Начев напредна, намери вляво Виктор Митев и капитанът от малък ъгъл с остър шут прати топката в мрежата в 47-а мин за 1:2. Две минути по-късно след пробив на Начев Ахмедов бе съборен в наказателното поле и варненци получиха право да изпълнят дузпа. Ударът на Ахмедов от бялата точка обаче бе хванат от вратаря.

В 55-а мин при поредната атака удари на Йохан Нзи и Митев бяха блокирани. В 73-а мин за реплика към съдиятаq след като бе фаулиран, Ахмед Ахмедов получи втори жълт картон и "соколите" останаха с човек по-малко. Въпреки това спартаковци не спряха да атакуват. В 85-а мин Сабри овладя дълга топка в наказателното поле, бе съборен от вратаря, но не бе отсъдено нарушение.

"Причините да загубим са, че проспахме първите 10 минути от срещата. Те ни поведоха след елементарни грешки. На полувремето опитах да върна куража на играчите. Казах, че мача не е завършил и бях прав. Ахмедов е професионален футболист и не може да остави отбора с човек по-малко в толкова важен момент. Той прегоря, имаше много ситуации в които той бе ощетен. Иначе той изключително чисто момче. Като цяло ние диктувахме събитията на терена. Общо взето сами сме си виновни. Ако бяхме вкарали дузпата, мачът ще бъде съвсем друг. Аз съм професионалист и където ме сложат, ще работя на 100% за Спартак", заяви в коментар за мача наставникът Васил Петров.

Двубоите във Втора лига се подновяват през февруари.

Коментари

Новини Варна