IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
09:15 | 20 декември 2023
Обновен: 07:38 | 26 април 2024

Христо Христов е спортист на Варна за 2023-та

ПФК "Черно море" е отбор №1 на годината в колективните спортове

По материала работи: Слав Велев
Христо Христов е спортист на Варна за 2023-та

Призът „Спортист на Варна“ 2023 за поредна година получи щангистът Христо Христов/Снимка: Община Варна

Състезателят по вдигане на тежести Христо Христов бе определен за Спортист на Варна за 2023-та година. Традиционната анкета се организира от Община Варна, а класирането се определя с гласуване от местните спортни журналисти. Състезателят на СК "Титан" Христов печели наградата за общо четвърти и втори пореден път. През тази година той спечели сребърен медал в движението изхвърляне и зае четвърто място в крайното класиране на кат. до 109 кг от световното първенство по вдигане на тежести в Рияд (Саудитска Арабия). Негов личен треньор е Живко Николов.

За отбор в колективните спортове за 2023-а бе определен ПФК "Черно море". Моряците ще зимуват като лидери в класирането на Първа лига за първи път в историята си, а за първи път футболен тим печели наградата за отбор на годината във Варна.

За отбор в индивидуалните спортове бе избран ПСК Черно море, който е плувен шампион на България за осма поредна година.

За младо дарование в спорта на Варна за 2023-а бе определена Елвира Краснобаева, състезателка по художествена гимнастика на "Грация". Тя спечели златен медал на финала на топка и завърши четвърта на обръч на второто световното първенство за девойки в Клуж-Напока (Румъния).

Наградата за спортист-ветеран отиде при Жана Кръстева, която е балкански шампион по лека атлетика, за призът за спортен дух е за Ваньо Биячев.

Деветте подгласници на победителя Христо Христов в допитването (по азбучен ред) са: Александра Вачкова, плуване, Астери, Богомил Костов, карате Ичи Геки, Божидар Златанов, спортна гимнастика Интерком Груп Черноморски юнак, Калина Христова, тенис на маса Корабостроител'92, Кирил Ушанки, спортна стрелба СК Стрелба, Максим Стойков, културизъм СК Чани, Мария Костова, тенис на маса Комфорт, Пьотр Нестеров, тенис Черно море-Елит, Тея Николова, плуване ПСК Черно море.

Коментари

Новини Варна