IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
14:20 | 25 декември 2023
Обновен: 02:18 | 26 април 2024

ФИФА заплаши да изхвърли Бразилия от всички турнири

Предупреждението идва заради потенциална намеса в избора на новия ръководител на "Селесао"

По материала работи: Слав Велев
ФИФА заплаши да изхвърли Бразилия от всички турнири

ФИФА предупреди бразилската футболна конфедерация (CBF) за възможни санкции, включително отстраняване от участие в международни състезания, поради потенциална намеса в избора на новия ръководител на организацията.

Световната футболна федерация е загрижена за предстоящите избори на президент на бразилската централа на мястото на Едналдо Родригес, които са насрочени за януари. ФИФА смята решението за неоснователно и заплашва да наложи санкции на конфедерацията, включително отстраняване на бразилския национален отбор от участие в международни турнири.

„Това също ще означава, че представителите, отборите и клубовете на CBF вече няма да имат право да участват в международни състезания, докато спирането е в сила", се казва в писмото.

На 7 декември съдът в Рио де Жанейро отстрани Родригес. ФИФА смята това решение за нарушение на собствената си харта за ненамеса на държавните органи.

Коментари

Новини Варна