IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
14:20 | 2 януари 2024
Обновен: 16:12 | 1 май 2024

Бензема избяга от Саудитска Арабия

Французинът се скри и изтри профилите си в социалните мрежи след срамна загуба от отбора на Роналдо

По материала работи: Слав Велев
Бензема избяга от Саудитска Арабия

Карим Бензема поздравява привържениците, когато е представен като нов играч на Ал-Итихад в Джеда, Саудитска Арабия/REUTERS/Stringer

Карим Бензема бе видян да се появява в Мадрид, след като Ал-Итихад загуби от Ал Наср, подсилен от Кристиано Роналдо, в Лигата на Саудитска Арабия с резултат 2-5. Френският нападател получи много критики, което го накара да затвори социалните си мрежи, предаде TEMPO.CO.

Според доклад на AS от понеделник, 1 януари 2024 г., Бензема няма да тренира с отбора си в края на 2023 г. Мачът на отбора му срещу Ал-Тай на 30 декември също беше отложен поради проблеми с кацането на самолета. Оттогава никой в ​​Саудитска Арабия не знае къде се намира бившият играч на Реал Мадрид.

След няколко дни на мистерия, клубен директор, който не пожела да бъде назован, говори пред местните медии, казвайки: „Бензема отиде в Мадрид при специални обстоятелства, той поиска три дни почивка и клубът се съгласи.“

Представители на клуба също се опитаха да успокоят сътресенията, като казаха, че „Карим е професионалист и е отдаден на отбора“.

След този страх и преди светът да разбере къде е Бензема, медиите в Саудитска Арабия бяха много остри към французина, предполагайки, че играчът може да не е щастлив в отбора и дори предложиха идеята той да иска да напусне лигата на Саудитска Арабия .

Звездният център може да се завърне в Европа. Както научиха журналистите от Todofichajes, френският Лион се интересува от подписа на 36-годишния нападател. "Уийвърс" очакват да формализират трансфера на Бензема през летния трансферен прозорец. Карим е обвързан с договор от Ал-Итихад до края на юни 2026 г. Трансферната стойност на нападателя се оценява на 15 милиона евро. Този сезон Бензема изигра 15 мача в първенството на Саудитска Арабия, отбелязвайки девет гола и пет асистенции.
 

Коментари

Новини Варна