IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
16:15 | 19 април 2024
Обновен: 01:02 | 3 май 2024

Отбори от 20 държави се впускат в турнир по петанк край Варна

Звездата-инфлуенсър Танги Пенин ще покаже техниките на любимата игра на терените в курорта „Св.Св.Константин и Елена“

По материала работи: Слав Велев
Отбори от 20 държави се впускат в турнир по петанк край Варна

Над 120 играчи от 20 държави пристигат в курорта „Св.Св.Константин и Елена“ край Варна за Международния турнир по петанк. Любимата игра на французите, която е завладяла целия свят, ще очаква симпатизанти в курорта край Варна. Входът е свободен за публиката в дните от 8 до 14 май, когато ще се проведат 5 турнира. Състезатели Франция, Германия, Румъния, Полша, Израел, Белгия и други, и разбира се – от България са заявили участие за турнирите за двойки и тройки. Световната звезда – фрийстайлър и инфлуенсър в петанк Танги Пенин от Монако ще демонстрира правилата на играта.

Международният турнир „Петанк – море и спа“ се организира от Black Sea Petanque Club Varna, Българската федерация по петанг и „Св.Св.Константин и Елена“ с партньорството на Acibadem City Clinic.

Специално за турнирите ще бъдат изградени площадки на плажа, а гостите ще са настанени в емблематичния за курорта хотел „Азалия“, съобщи президентът на клуба Black Sea Petanque Club Varna Ги Лабейри. За още по-доброто настроение ще допринесат зоната за изложители и гурме зона край игрищата.

На 7 май Танги Пенин ще покаже защо тази завладяваща игра с топки, чиито корени са в древността, е толкова популярна по света. Тя не изисква много аксесоари и екипировка и се практикува както от компании с приятели така и от компании, които искат да разредят стреса и да стоплят връзките в колектива.

Първият международен турнир по софт петанк в „Св. Св. Константин и Елена“ ще е на 10 май. А в събота и неделя – 11 и 12 май, ще се проведе Pétanque Grand Prix за отбори от трима играчи. В тях ще се състезават лицензианти, аматьори, физически лица, служители на фирми. Награди на стойност над 5000 евро ще получат най-добрите играчи, участващи в различните турнири.

Новини Варна