IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
13:55 | 9 януари 2014
Обновен: 07:59 | 24 април 2024

“Морето” не очаква лесен мач с “Балкан”

“Морето” не очаква лесен мач с “Балкан”

По материала работи: Борис Проданов
“Морето” не очаква лесен мач с “Балкан”

Зам.-председателят на баскетболния “Черно море - Порт Варна” Симеон Варчев очаква труден мач в петък с отбора на “Балкан”. Той коментира, че е гледал запис на последната среща на гостите срещу “Рилски спортист”.
"Видях силните и слабите им страни и няма да е никак лесно", каза пред клубния сайт специалистът.
Варчев е категоричен, че “Балкан” е добър отбор, добре селектиран и с добър треньор.
Според него силата на тима е, че не разчита само на стрелбата, а и на игра в подкошието с повече състезатели. "Ако ние разчитаме на Пупович там, те залагат даже и на гардовете да играят в подкошието като централни нападатели", обясни треньор №1 на Варна за ХХ век.
Това според него отличава “Балкан” от другите отбори.
"Плеймекърът им е много силен състезател, израстна, играе със самочувствие", каза още Варчев.
Според него и “Балкан”, и “Черно море” се представят тази година много добре. "Ще бъде много интересно", каза Варчев и допълни, че според него мачът ще е равностоен и ще се реши в последната част.
“Ботевградчани са сериозен отбор. Най-силната им страна е, че играят колективен баскетбол. Обичат и да си подават топката. По този стил на игра си приличаме и двата отбора. И те обичат да играят под коша. Гардовете им са високи. Въпреки че ги бихме там, имахме трудни моменти в мача. Ето защо сме взели мерки за промяна, но сега не мога да ги разкрия.Това ще се види в мача. Ще има промени в тактиката, но ще видим дали ще има резултат от това. Надявам се да имаме и късмет”, коментира на свой ред наставникът на “Морето” Денислав Коцев.
“Разбира се, че очаквам да продължим добрата серия. Всеки в отбора вярва, че можем да победим “Балкан”. Имаме достатъчно сили. Въпросът е да го покажем на терена. “Балкан” е изключително силен отбор. Подсилиха се на поста гард със Сашо Груев, имат нов център американец. Ако не се лъжа, ние сме последният отбор, който ги победи. От тогава насам нямат загуба, което говори, че са в изключително добра форма. Ние сме добър отбор, най-вече като колектив. Много задружни сме. Вярвам, че пред нашата публика срещу “Балкан” ще сме крайно мотивирани и ще покажем най-доброто от себе си. Надявам се в залата да се получи една добра атмосфера и публиката да остане доволна от това, което ще покажем и двата отбора”, каза и капитанът на баскетболния “Черно море – Порт Варна” Асен Великов.
“Смятам, че в момента “Балкан” са най-силният отбор в НБЛ. Последната им загуба бе срещу нас. Взеха и нови играчи. В добра форма се намират. Треньорът им е много опитен. Старателно проучва противниковите отбори преди директните мачове. Мисля, че мачът тук в петък ще бъде много тежък. Сериозен съперник са, много сериозен. Нашето предимство са колективът и добрата атмосфера”, коментира добави на свой ред един от асовете Милян Пупович.
Срещата между “Черно море - Порт Варна” и “Балкан” е утре от 18 ч. в зала "Конгресна" на Двореца на култура и спорта.

Коментари

Новини Варна