IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
06:29 | 20 юли 2014
Обновен: 09:42 | 26 април 2024

Обявиха Пиронкова за изненада на годината

Обявиха Пиронкова за изненада на годината

По материала работи: Слав Велев
Обявиха Пиронкова за изненада на годината

Първата ракета на женския ни тенис Цветана Пиронкова получи признание от списание “Спортс Илюстрейтид”. Победата на пловдивчанката на турнира в Сидни в началото на годината беше избрана като номер 1 в категорията “Резултат, който никога не бихме предрекли”.

“Пиронкова взима голямата награда, тъй като от нея въобще не се очакваше да печели мачове на настилка, различна от любимата й трева, отбелязва в материала си “Спортс Илюстрейтид”. - Едва 107-а в света, тя стана първата квалификантка с титла в рамките на последните три години. Тя стигна до първата си титла на WTA след победи срещу три състезателки от Топ 10 на ранглистата - Сара Ерани, Петра Квитова и Ангелик Кербер - и то в по два сета”, продължава изданието.

В същата категория като неочакван е споменат и триумфът на Флавия Пенета в Индиън Уелс. 32-годишната италианка, която бе застрашена от това да прекрати кариерата си заради контузия на китката, се справи по пътя към най-важната си титла от 2010-а насам с тенисистки от ранга на На Ли и Агниешка Радванска (и двете в Топ 5 на WTA).

Приятелката на Григор Димитров - Мария Шарапова също попада в полезрението на “Спортс Илюстрейтид”, като дори оглавява цели три категории. За “най-добър мач” е определен сблъсъкът й на финала на “Ролан Гарос”, когато тя се наложи над Симона Халеп, заедно с мача между Петра Квитова и Винъс Уилямс.

В категория “Сценарий, който изглежда абсурдно” попада изявлението на самата Шарапова, че ангажиментите й като коментатор на телевизия NBC от зимната олимпиада в Сочи ще провалят сезона й.

Шарапова е номер 1 според изданието в категория “Най-добра тенисистка в първата половина на годината”.

Monitor.bg

Коментари

Новини Варна