IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
08:24 | 31 юли 2014
Обновен: 11:06 | 20 юли 2024

Разпуснаха "Спартак" (Вн), Орела назова виновните

Разпуснаха "Спартак" (Вн), Орела назова виновните

По материала работи: Златина Добрева
Разпуснаха "Спартак" (Вн), Орела назова виновните

Футболистите на "Спартак" (Варна) получиха днес от председателя на Управителния съвет Антон Фажев бележки, с които са освободени от финансови искове и могат спокойно си търсят нови отбори. Съставът на "соколите" губи служебно мача в събота срещу "Банско" на старта на Б група, защото прокламираната общинска финансова помощ така и не дойде в необходимия срок. "В тима остават само варненци. Направихме доста и особено с този отбор, който го имаме сега. Заслужава си да бъде запазен, но това е положението. Не искам да хвърлям вината върху никого. Аз я поемам, защото не съм осигурил средствата. Искахме нещата да се получат. Ние ветераните никога не сме казвали, че можем да финансираме клуба. Ние зависим от други институции. Нямаме производство и не можем да гарантираме наш вътрешен бюджет. За съжаление не успяхме да осигурим финансирането на клуба”, обясни Фажев.
Шанс за оцеляване на "Спартак" все още има, ако до края на следващата седмица се събере някакъв отбор след евентуална финансова инжекция от местната власт или друг спонсор. Отборът не се разпада, детско-юношеската школа продължава да функционира, защото генерира приходи.
Треньорът на тима Атанас Атанасов - Орела не скри разочарованието си от развръзката. Според него Фажев е лъгал момчетата от началото на подготовката. "Всичко е направено с една-едничка цел - да се загроби "Спартак". Знам кой пуска субтитрите на Антон Фажев, както съм убеден, че общината не е поемала ангажимент да ни издържа. Сега тези талантливи момчета остават на улицата. Някои от тях си намериха отбори, но други нямат пари да се приберат. Как сега ще ги гледам в очите? Нали аз ги накарах да остана, защото ме лъжеха, че всичко е цветя и рози и финансирането е осигурено. А се оказа, че ден преди началото на Б група нямаме пари, картотеки и нищо насреща. Не е вариант да изиграем мача с "Банско" и после до зимата да не можем да развалим договорите. Поне според мен този отбор на "Спартак", граден от мен с толкова любов и желание, вече не съществува", коментира Орела. Той няма намерение да остава в тима независимо, че първенствата вече стартираха.

Борис Проданов

Коментари

Новини Варна