IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
13:40 | 31 юли 2014
Обновен: 11:05 | 20 юли 2024

Варненки диктуват модата в бийчволея

Варненки диктуват модата в бийчволея

По материала работи: Борис Проданов
Варненки диктуват модата в бийчволея

В квалификациите за турнира от Националната верига по плажен волейбол в Бургас участват и талантливите варненки Стефани Кьосева и Деница Петрова, които през последния уикенд играха в Божурище, където се проведе кръг от шампионата при подрастващите – до 18 г. и 22 г.
Те се пуснаха и в двете възрастови категории и станаха първи до 22 г., а до 18 г. останаха на втора позиция. И в двата финала се изправиха срещу Рене Гълъбова и Габриела Ангелова.
Това им позволи да се изкачат на второ място в ранглистата до 22 г., а в тази до 18 г. – да увеличат преднината си на 1-вото място. При жените пък талантливата двойка от Варна заема 5-о място.
Досега Стефани и Деница участваха на всички турнири от Националната верига, но в Бургас за тях има квалификации.
"Дали сме сработени вече със Стефани? Има още какво да се желае, но започваме все по-добре и сме амбицирани да станем един ден и национална двойка", коментира Деница Петрова.
Нейната съотборчика Стефани Кьосева добави: “Треньорът ни Пламен Николов реши да ни събере заедно, като в началото нямахме големи очаквания. Постепенно обаче нещата започнаха да се получават, а и плажният волейбол ни сближи и вече всеки ден сме заедно.”

Коментари

Новини Варна