IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
10:46 | 5 август 2014
Обновен: 09:59 | 26 април 2024

Джорджия иска финал на Младежката олимпиада

Джорджия иска финал на Младежката олимпиада

По материала работи: Борис Проданов
Джорджия иска финал на Младежката олимпиада

"Целта ми е да подобря личните си постижения, а едно класиране във финала ще бъде голям успех", сподели плувкинята на варненския клуб „Астери” Георгия Кадоглу преди участието си на Младежките олимпийски игри в Нанджин след 2 седмици.
Надпреварата в китайския град започва на 16 август, а стартовете на Георгия са два дни по-късно.
"Самият факт, че ще участвам на този престижен форум, най-престижния за моята възраст, е достатъчно показателен, че резултатите ми са добри. Разбира се, всеки се цели в медал, но за мен е най-важно да подобря постиженията си там. Тренирала съм достатъчно, това е най-важното. Едно класиране във финала ще бъде голям успех, защото в плуването всичко е въпрос на стотни", каза днес 15-годишната варненка.
Тя ще стартира на 50 и 200 метра бруст, както и на 200 метра съчетано. "Засега подготовката ми е изцяло насочена към съчетаното плуване и там резултатите ми се развиват по-добре, отколкото в бруста. Там са най-големите ми очаквания за добро класиране. Големите сили са Русия, САЩ, Австралия и азиатските страни. Всички държави имат силни състезатели", коментира Кадоглу.
"Имам над 400 старта зад гърба си, миналата година участвах на Световно и Европейско за девойки, Балканиада, тази година на Европейско първенство. Това ми дава достатъчно самочувствие", допълни тя.
Джорджия разкри, че планира да представи своя моноспектакъл и пред софийска публика след няколко месеца.
"След Олимпийските игри подготвяме да представим моя моноспектакъл пред софийска публика - по "Неточка Незванова" на Достоевски. Както всеки път, спектакълът е с благотворителна цел, средствата ще бъдат дарени на деца в неравностойно положение и нуждаещи се. Това ще се случи около 9 ноември", обясни тя.

Коментари

Новини Варна