IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
15:45 | 17 септември 2014
Обновен: 10:53 | 26 април 2024

Георги Дерменджиев: Възможен беше и друг резултат

Георги Дерменджиев: Възможен беше и друг резултат

По материала работи: Борис Проданов
Георги Дерменджиев: Възможен беше и друг резултат

“Хората, които бяха на стадиона, видяха как игра “Лудогорец” – коментира на летище Варна наставникът на “орлите” Георги Дерменджиев. – Още там след мача казах, че дума като равностойни или равен с равен не искам да я приема точно, защото колкото ситуации имаха “Ливърпул”, толкова имахме и ние, и беше въпрос на шанс, ако тази греда беше във вратата, мачът щеше да протече по друг начин. Но това е футболът в крайна сметка, така се получава и има такива моменти.”
Наставникът не губи надежда в Шампионската лига.
“Ние сме абсолютни оптимисти и аз разчитам на този отбор, на тези футболисти, защото те са много голяма класа. Продължаваме да си играем мачовете и съм убеден, че ще вземем точки. Футболистите се раздадоха и видяха, че такива звезди не са извънземни и могат да ги победят”, каза още спецът.
Георги Дерменджиев вече е изоставил емоциите след това 1:2 на “Анфийлд”.
“Трябва да бъдем реалисти и да гледаме напред. Идват “Базел”, “Ливърпул”, “Реал” (Мадрид) и трябва да играем така, както играхме в Англия”, добави старши треньорът на “Лудогорец”.
Той обаче не коментира съдийството във вторник вечерта.
“Съдиите няма да ги коментирам. Ние сме нови, знаете как казват, има джуджета и великани, а ние сме абсолютни новаци в Шампионската лига. Мисля, че години наред “Лудогорец” ще участва в груповата фаза на турнира. Дузпата е решение на съдията, така я видял, така е свирил. Иначе не се сърдя на вратаря. Във футбола всеки във всеки един момент прави грешки, може да се играе прерфектно и в две минути да се обърнат нещата. Нямаме право да съдим Борян, и аз още повече, като треньор, дори поощрих и него, и Сашо. Това са неща във футбола, които са неизбежни”, деликатно подмина “теслата” на арбитъра в последните секунди Дерменджиев.
На дневен ред пред “орлите” сега стоят следващите мачове.
“Ние ще вземем точки и е абсолютно възможно да бием всеки един от тези отбори. Вие видяхте, че ние бяхме просто на секунди, дори една минута нямаше, за да бъде равен мачът с “Ливъпрпул”. Защо да не ги бием в София?”, оптимист е той.
Въпреки това, срещу “Белия балет” на тима от Разград ще му е много трудно.
“Що се отнася до “Реал” (Мадрид), това е галактически отбор. Има двама футболисти, които струват по 100 млн. евро, такса че за нас ще бъде голяма чест да играем срещу тях и да извлечем оптималното от всичко, което можем от играта”, завърши Георги Дерменджиев.


Моци: Заслужавахме точка
Героят за “Лудогорец” още преживява драмата на “Анфиилд”.
- 24 часа след мача, поуспокойхте ли се?
- Да, успокоихме се, защото сме изморени много, пътуваме цял ден.
- Яд ли Ви е още, че изпуснахте точката?
- Още съжалявам, че изпуснахме “Ливърпул”. Получи се много добър мач и мисля, че заслужавахме точка.
- Сега задачите по-изпълними ли изглеждат, след като вече изиграхте първия двубой в Шампионската лига?
- Определено. За нас мисията в Базел е изпълнима и там ще си вземем точките, които трябва.


Ученици събират автографи на аеропорта
Десетина ученици от 6а клас на варненското Основно училище “Стоян Михайловски“ чакаха с часове, за да посрещнат футболистите на “Лудогорец”.
“Те са гордостта на България. Любимецът ни е защитникът Моци, а аз и моето семейство ще ходим на мача в София с “Реал” (Мадрид), за да подкрепим “Лудогорец”, каза развълнувано Даяна Христова, сестра на вратаря на “Черно море” Християн.
Елена Коларова

Коментари

Новини Варна