IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
15:29 | 19 септември 2014
Обновен: 10:54 | 26 април 2024

УЕФА ни спря за Евро 2020

УЕФА ни спря за Евро 2020

По материала работи: Деян Михайлов
УЕФА ни спря за Евро 2020

Очаквано София не попадна сред градовете, които ще приемат финалите на европейското първенство по футбол през 2020 г. Това стана ясно на церемония в Женева. Сред градовете победители обаче е Букурещ, където вече построиха супермодерен стадион за разлика от проектите, с които мислехме да впечатлим европейската федерация.

Полуфиналите и финалът на Евро 2020 ще се проведат в Лондон. Това значи, че мачът за европейската титла след шест години ще се играе на "Уембли". Митичният стадион в английската столица ще посрещне за втори път мача за европейската купа след 1996 г. Както е известно, за първи път в историята първенството ще се провежда в повече от една или две държави.

Привилегията да посрещнат три мача от груповата фаза и по един 1/4-финал се падна на Мюнхен, Баку, Санкт Петербург и Рим. По три мача и един 1/8-финал пък ще има в Копенхаген, Букурещ, Амстердам, Дъблин, Билбао, Будапеща, Брюксел и Глазгоу.

Коментари

Новини Варна