Палачинки с пилешко на фурна

Да ви е сладко!

Палачинки с пилешко на фурна

Продукти:

250 г пилешко филе

100 г бекон

2 моркова

1/2 глава червен лук

200 г гъби

1-2 скилидки чесън

черен пипер

суха мащерка

сол

зехтин

50 г кашкавал

50 г сирене

За палачинките:

4 яйца

2 ч.ч. прясно мляко

2 ч.ч. брашно

2 с.л. разтопено масло

1 щипка сода

1 щипка сол

 

Приготвяне:

Най-напред пригответе палачинките, като разбиете яйцата. След това прибавете млякото и маслото. Смесете брашното със содата и го добавете постепенно към течните съставки. Накрая овкусете със сол и изпечете палачинките. След като са готови трябва да ги оставите да изстинат.

 

През това време нарежете пилешкото месо и морковите на лентички, а останалите зеленчуци и бекона на ситно. В загрят тиган със зехтин задушете морковите, след това лука и чесъна. Накрая сложете месото, гъбите и подправките. Ще ви бъдат необходими около 15 минути, докато ястието се сготви, след което го оставете малко да изстине.С получената плънка се пълнят палачинки, завиват се и се подреждат в тавичка (леко намазнена). Отгоре се поръсват със сирене и кашкавал. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: Родители, превърнете храненето в игра!

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата