Варна 13°
fallback
Живот
09:41 | 22 юни 2017
Обновен: 22:19 | 8 май 2024

Пълнени картофи с бекон и чедър

Време на приготвяне: 80 минути Порции: 3

По материала работи: Юлиян Атанасов

Време на приготвяне: 80 минути Порции: 3

 

Продукти:

3 големи картофа

2-3 стръка зелен лук

150 г настъргано сирене чедър

200 г бекон

сол, черен пипер на вкус

1 чаена лъжичка масло

1/4 чаша прясно мляко

 

Приготвяне:

Измийте добре картофите без да ги белите. След това ги надупчете на няколко места с вилица. Поставете ги в тава за печене, капнете върху всеки картоф малко зехтин и посолете. След това намажете от всички страни картофите с мазнината. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 1 час (може и по-малко зависи от фурната). След това разрежете картофите леко по дължина и внимателно издълбайте част от вътрешността им. Сложете я в купа и прибавете към нея сиренето, лука, предварително изпечения на тиган бекон (трябва да е нарязан на малки парченца), маслото и млякото. Овкусете със сол и черен пипер и напълнете картофите с получената смес. За финал поръсете със сирене. Печете още около 25 минути на 180 градуса.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: Как да не напълнеем по време на лятната почивка?

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback