Брюкселско зеле с масло и чесън

Да ви е сладко!

Брюкселско зеле с масло и чесън

Продукти:

500 г брюкселско зеле

100 г масло

4-5 скилидки чесън

лимонов сок

черен пипер

сол

 

Приготвяне:

Измийте и почистете добре брюкселското зеле. В тенджера сложете вода, която да кипне и прибавете към нея солта и лимоновия сок. Когато водата заври, бланширайте зелките за няколко минути.

 

В тиган разтопете маслото и запържете в него наситнения чесън. Прибавете зелето и бъркайте, докато се запържи добре. Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте като основно ястие или като гарнитура.

 

az-jenata.bg

Четете още: 10 супер ползи от шипката

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата