Продукти:
6 яйца
6 големи ябълки
½ чаша масло
1 и ½ чаши захар
3 чаши брашно
1 бакпулвер
½ чаша смлени орехи
10 г канела
пудра захар за поръсване
1 ванилия
Приготвяне:
Настържете ябълките без корите на едро. Отцедете ги от сока им и ги оставете настрана. С миксер разбийте яйцата и захарта. На тънка струя добавете разтопеното масло. Разбийте с миксера. Пресейте брашното с бакпулвера. Прибавете и него и разбъркайте. Накрая добавете канелата, ванилията, ябълките и орехите и разбъркайте с лъжица. Сместа за кекса изсипете в намазнена форма за печене. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути или до готовност. Преди сервиране поръсете с пудра захар.
az-jenata.bg
Четете още: Всяка пета двойка се запознава в социалните мрежи