Варна °
fallback
Живот
08:33 | 29 юли 2017
Обновен: 21:31 | 22 май 2025

Кекс с орехи, ябълки и канела

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 10

По материала работи: Юлиян Атанасов

Продукти:

6 яйца

6 големи ябълки

½ чаша масло

1 и ½ чаши захар

3 чаши брашно

1 бакпулвер

½ чаша смлени орехи

10 г канела

пудра захар за поръсване

1 ванилия

 

Приготвяне:

Настържете ябълките без корите на едро. Отцедете ги от сока им и ги оставете настрана. С миксер разбийте яйцата и захарта. На тънка струя добавете разтопеното масло. Разбийте с миксера. Пресейте брашното с бакпулвера. Прибавете и него и разбъркайте. Накрая добавете канелата, ванилията, ябълките и орехите и разбъркайте с лъжица. Сместа за кекса изсипете в намазнена форма за печене. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути или до готовност. Преди сервиране поръсете с пудра захар.

 

az-jenata.bg

Четете още: Всяка пета двойка се запознава в социалните мрежи

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback