Продукти:
6 яйца
50 г масло
3 супени лъжици брашно
2 чаши зеленчуков бульон
50 мл бяло вино
100 г заквасена сметана
4 супени лъжици горчица
Черен пипер
Сол
1 супена лъжица лимонов сок
Кориандър
Магданоз
Приготвяне:
Разтопете маслото. В него разбъркайте брашното, докато не останат никакви буци. Разтворете бульона в гореща вода. Излейте го в сместа с брашното. Добавете виното и разбъркайте. Сложете сместа в тенджера и гответе на тих огън като разбърквате непрекъснато с дървена лъжица. След няколко минути добавете сметаната, лимоновия сок, горчицата и подправките. Варете така на слаб огън още 5 минути.Разрежете предварително сварените яйца на половини. Добавете ги към соса и сервирайте, докато е горещо.
az-jenata.bg
Четете още: Седмичен хороскоп за 23 - 29 септември
Коментари