Чили с наденица и боб

Време на приготвяне: 45 минути Порции: 4

Чили с наденица и боб

Продукти:

500 г наденица

2 с. л. зехтин

2 червени чушки

2 скилидки чесън

1 щипка кориандър

1 щипка кимион

1 щипка черен пипер

1 щипка джоджен

400 г сварен боб от консерва

1 щипка захар

2 глави кромид лук

2 чаени лъжици чили

 

Приготвяне:

Нарежете всички зеленчуци. Измийте боба от водата в консервата. Нарежете надениците на половини по дължина. Запържете ги в сгорещения зехтин. Към тях добавете лука, чесъна, чушките. Разбъркайте. Добавете и подправките. След това прибавете боба и разбъркайте. Сервирайте ястието, полято с чили соса.

 

az-jenata.bg

Четете още: 5 неочаквани ползи за здравето от есента

 

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата