Домашен хляб със сирене и спанак

Време на приготвяне: 90 минути Порции: 10

Домашен хляб със сирене и спанак

Продукти:

3 чаши брашно

3 яйца

1 кг спанак

250 г сирене

50 мл олио

2 супени лъжици оцет

1 чаша вода

2 щипки сол

черен пипер

1 щипка сода за хляб

 

Приготвяне:

Водата трябва да е със стайна температура. Излейте я в купа. Към нея прибавете оцета и олиото, малка част от брашното, солта и содата. Замесете твърдо тесто. Разделете тестото на две топки като едната да е малко по-голяма.Разстелете по-голямата топка на дъното на намазнена тава. Издърпайте краищата на тестото, за да полепнат по ръба на тавата.Нарежете спанака, натрошете сиренето и посолете. Подправете с черен пипер. Разпределете плънката върху тестото. Разточете другата топка тесто и с нея покрийте плънката. Печете в загрята на 200 градуса фурна за 40 минути или до зачервяване на коричката.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: 9 здравословни ползи от патладжана

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата