IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
10:01 | 5 октомври 2017
Обновен: 21:49 | 7 май 2025

Панирани гъби с кашкавал

Време на приготвяне: 35 минути Порции: 6

По материала работи: Юлиян Атанасов
Панирани гъби с кашкавал

Продукти:

600 г гъби

4 яйца

1 чаша царевично брашно

1 щипка бакпулвер

150 г кашкавал

2 чаши олио

черен пипер

сол

 

Приготвяне:

Измийте гъбите и ги бланширайте в подсолена вода. Извадете ги след няколко секунди и ги изплакнете със студена вода. Настържете кашкавала. Смесете го с царевичното брашно, предварително пресято с бакпулвера, солта и пипера. Оваляйте гъбите в сместа. Пържете на маслена баня в сгорещеното олио до златиста коричка. Преди да сервирате, отцедете гъбите върху кухненска хартия.

az-jenata.bg

 

Четете още: Кога да приемаме витамини, за да ги усвоим напълно?

Коментари

Новини Варна