Палачинки с ром

Да ви е сладко!

Палачинки с ром

Продукти:

2 ч.ч. брашно

2 яйца

1 пакетче бакпулвер

1 ванилия

20 г ром

2 с.л. пудра захар

1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко

60 г разтопено масло

 

Приготвяне:

В купа сложете брашното и бакпулвера. В отделна купа разбийте яйцата заедно с леко затопленото прясно мляко, пудрата захар, разтопеното масло, ванилията и рома. След това прибавете течната смес към сухите съставки и бъркайте до получаването на хомогенна смес. В добре загрят тиган изсипете около 1/3 черпачена лъжица от палачинковата смес. Палачинките се пекат около 1-2 минути. Само ако се налага ползвайте малко мазнина при печенето. Сервирайте палачинките със сладко, течен шоколад, сметана или хапвайте както най-много ги обичате.

Рецепта: Анатолий Попов

 

az-jenata.bg

 

Четете още: Непознатата история: Бабозумът

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата