Похапва ви се нещо сладичко и ароматно в есенния неделен следобед. Ето предложението на az-jenata.bg за вкусна и лесна торта с ванилия и кокос:
Продукти:
4 яйца
1 течна ванилия
200 г захар
150 г масло
150 г брашно
500 мл прясно мляко
Кокос за поръсване
Приготвяне:
Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на сняг, а жълтъците със захарта с помощта на миксер.
Към сместа с жълтъците прибавете разтопеното масло и ванилията. Разбъркайте отново с миксера. Добавете постепенно брашното като разбърквате непрекъснато. След това на порции добавете и млякото на стайна температура.
Накрая добавете белтъците на няколко пъти като разбърквате с дървена лъжица, а не с миксер, за да не спихнат, а да останат пухкави.
Излейте сместа в намазнена тава и печете в загрята фурна на около 160-180 градуса до получаване на златиста коричка. Преди сервиране поръсете обилно с кокос.
Коментари