Домашен чеснов хляб с билки

Време на приготвяне: 1 час и 30 минути

Домашен чеснов хляб с билки

Продукти:

1/3 чаша зехтин

2 яйца

200 мл прясно мляко

1 чаена лъжица захар

1 чаена лъжица сол

20 г мая

500 г брашно

½ чаша разтопено масло

2 чаени лъжици сушен магданоз

2 супени лъжици сушен розмарин

2 супени лъжици сушен босилек

7 скилидки чесън, смлени

 

Приготвяне:

Разтворете маята в млякото, което е добре да е на стайна температура. Добавете захарта и няколко лъжици брашно. Разбъркайте, за да се получи каша. Нека тази каша шупне – тогава маята е добре разтворена. Разбъркайте кашата с яйцата, солта и брашното. Замесете меко тесто. След като го омесите напълно го оставете да втаса покрито с кърпа. Пасирайте билките в блендер с чесъна и зехтина. След като тестото втаса го разточете. Намажете обилно кората тесто с подправките и зехтина. Замесете отново и оформете хляб. Сложете го в намазнена тавичка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.

 

az-jenata.bg

Четете още: Дрехите, които ни правят по-дебели и по-стари

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата