Продукти:
1/3 чаша зехтин
2 яйца
200 мл прясно мляко
1 чаена лъжица захар
1 чаена лъжица сол
20 г мая
500 г брашно
½ чаша разтопено масло
2 чаени лъжици сушен магданоз
2 супени лъжици сушен розмарин
2 супени лъжици сушен босилек
7 скилидки чесън, смлени
Приготвяне:
Разтворете маята в млякото, което е добре да е на стайна температура. Добавете захарта и няколко лъжици брашно. Разбъркайте, за да се получи каша. Нека тази каша шупне – тогава маята е добре разтворена. Разбъркайте кашата с яйцата, солта и брашното. Замесете меко тесто. След като го омесите напълно го оставете да втаса покрито с кърпа. Пасирайте билките в блендер с чесъна и зехтина. След като тестото втаса го разточете. Намажете обилно кората тесто с подправките и зехтина. Замесете отново и оформете хляб. Сложете го в намазнена тавичка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.
az-jenata.bg
Четете още: Дрехите, които ни правят по-дебели и по-стари
Коментари