Кекс с полски крем и хрупкава коричка

Време на приготвяне: 90 минути Порции: 10

Кекс с полски крем и хрупкава коричка

Продукти:

1 чаша захар

½ чаша масло

1 яйце

1 чаша заквасена сметана

1 ампула ванилия, течна

3 чаши брашно

1 чаена лъжичка сода

1 бакпулвер

За крема:

200 г крема сирене, размекнато

½ чаша захар

1 яйце

За топинга с ядки:

½ чаша орехи, счукани

½ чаша кафява захар

1/3 чаша брашно

 

Приготвяне:

Смесете 1 чаша бяла захар, ½ чаша масло и 1 яйце в купа. Разбийте с миксер до получаване на гладка смес. Към нея добавете заквасената сметана и ванилията. Отново разбъркайте. Добавете пресятото брашно заедно с бакпулвера и содата. Разбъркайте до получаване на лепкаво тесто. Разстелете тестото в намазнена правоъгълна форма за печене на кекс.

За крема:

Смесете продуктите за крема в купа, докато се получи гладка смес. С лъжица разпределете крема върху тестото за кекса като внимавате да не се смесят двата слоя. Смесете орехите с кафявата захар, 1/3 чаша брашно и 1/3 чаша масло в купа, докато се получи груба смес. Поръсете с нея тестото във формата. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: Отвара за повишаване на имунитета с 4 мощни съставки

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата