Продукти:
3 броя черен шоколад (стандартна опаковка)
100 мл течна сметана
1 мускалче течна ванилия
5 супени лъжици какао
50-60 г шамфъстък
Приготвяне:
Натрошете шоколада и го смесете със сметаната. Разтопете ги заедно на водна баня, разбърквайки непрекъснато на средна температура. Прибавете ванилията към тях и отново разбъркайте, за да не останат никакви бучки. Свалете от котлона и оставете да изстине. След това поставете шоколадовата смес в хладилника за няколко часа, докато се охлади напълно. Ще се получи твърда смес, която се поддава на моделиране подобно на пластилин. От сместа оформете малки трюфели. Счукайте ядките в хаванче и оваляйте всеки бонбон в тях, докато полепнат напълно.
az-jenata.bg
Четете още: Разкриха какво означава зеленият код в „Матрицата“
Коментари