Домашни бонбони с шамфъстък

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 10

Домашни бонбони с шамфъстък

Продукти:

3 броя черен шоколад (стандартна опаковка)

100 мл течна сметана

1 мускалче течна ванилия

5 супени лъжици какао

50-60 г шамфъстък

 

Приготвяне:

Натрошете шоколада и го смесете със сметаната. Разтопете ги заедно на водна баня, разбърквайки непрекъснато на средна температура. Прибавете ванилията към тях и отново разбъркайте, за да не останат никакви бучки. Свалете от котлона и оставете да изстине. След това поставете шоколадовата смес в хладилника за няколко часа, докато се охлади напълно. Ще се получи твърда смес, която се поддава на моделиране подобно на пластилин. От сместа оформете малки трюфели. Счукайте ядките в хаванче и оваляйте всеки бонбон в тях, докато полепнат напълно.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: Разкриха какво означава зеленият код в „Матрицата“

 

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата