Варна 13°
fallback
Живот
11:51 | 21 ноември 2017
Обновен: 00:03 | 30 април 2024

Мароканска пикантна супа от леща

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4

По материала работи: Юлиян Атанасов

Продукти:

2 чаши леща

300 г пресен бейби спанак

1 глава лук

2 домата

1 морков

500 мл вода

сол

зехтин

ябълков оцет

босилек

риган

чубрица

червен лют пипер

черен пипер

магданоз

 

Приготвяне:

Загрейте мазнината в дълбока тенджера и в нея запържете ситно нарязания лук. Овкусете го с подправки на вкус. Нарежете доматите, предварително обелени. Добавете ги към лука, заедно със спанака, моркова и останалите подправки. Разбъркайте добре да се задушат за няколко минути. Залейте с водата. Можете да я кипнете в термокана преди това, за да стане по-бързо.

 

След като заври намалете котлона на слабо и разбърквайте периодично. Добавете лещата, за да се свари и тя, докато омекне. При сервиране поръсете с магданоз.*Винаги можете да пасирате супата и да я превърнете в крем супа. Ако решите да го направите, добавете и ½ чаша готварска течна сметана.

 

az-jenata.bg

Четете още: Най-вредните хранителни комбинации, които да избягвате

 

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback