Разядка от патладжан, чушка и чесън

Вкусно предястие

Разядка от патладжан, чушка и чесън

Една от най-вкусните разядки определено е комбинацията от патладжан, чушка и чесън, по-позната като кьопоолу. Ароматът ѝ обхваща кухнята и ни пренася в света на вкусните зеленчуци и детски спомени. Приготвянето не е никак трудно, особено ако имате точната рецепта като тази на Clovesandvanilla.com

 

Съставки:

 

Патладжан (около 1 кг)

 

1 кг зелени чушки (можете да го приготвите и с червени чушки, но те ще придадат сладък вкус)

 

4 скилидки чесън (ако не обичате чесън, може да пропуснете)

 

1 с. л. зехтин

 

1/2 ч. л. сол

 

По желание може да добавите: натрошено сирене, нарязани сурови орехови ядки

 

Изпечете патладжана и почистените от семките чушки и ги завийте във вестник и найлонов плик за да се задушат. Оставете докато изстинат напълно. След като зеленчуците се охладят ги обелете и смелете с мелачка за месо, ако нямате нарежете на много много ситно, или използвайте чопъра. Почистете чесъна и го счукайте с малко сол в хаванче.

 

В една купа смесете смлените зеленчуци, счукания чесън и добавете зехтина, солта и по желание може да добавите натрошеното сирене и орехови ядки. Разбъркайте хубаво всички съставки, опитайте и добавете още сол ако има нужда.

 

Сервирайте с топъл домашен хляб или питка.

 

Tialoto.bg

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата