Варна 16°
fallback
Живот
12:15 | 2 януари 2018
Обновен: 22:04 | 26 април 2024

Диета спрямо зодията ви за 2018-та - БЛИЗНАЦИ

ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ, ПОДХОДЯЩ ЗА ТАЗИ ЗОДИЯ

По материала работи: manager

Неуморните близнаци имат едно житейско мото "разнообразието е подправката на живота". Те трудно ще се ограничат до еднообразна диета, а по-скоро ще искат да опитат от всичко по малко.

 

Проблемът на близнаците е, че улисани в ежедневието си и правенето на поне три неща наведнъж, забравят да хапват или ядат на крак.

 

Трябва да си изградят здравословни хранителни навици като ядене на маса в определени часове на деня.

 

Иначе проблем с горенето на калории нямат, тъй като са непрестанно в движение. Аеробиката е много подходяща за динамичните представители на тази зодия, както и джогингът на открито.

 

ОТСЛАБВАНЕ ЧРЕЗ РЕДОВНО ХРАНЕНЕ

 

Първо хранене:

Лека закуска, веднага след ставане – за мен е към 7.30 ч. Вариант 1. Плодове – няколко портокала, или пък плодова салата, може и да я разбъркаш с две лъжици кисело мляко. Вариант 2. Овесени ядки – не много голямо количество, накиснати във вряла вода, с една лъжица мед (може и малко тахан, ако обичате, аз не го харесвам). Към тях може да се добавят и малко сурови семена – сусам, слънчогледово семе и др. Вариант 3: Яйца – 2-3 яйца под каквато и да е форма (без пържени в мазнина) – варени, по панагюрски и т.н.

 

Второ хранене: 10 часа

Вариант 1: Плод Вариант 2: Сурови ядки (може и суров слънчоглед – чудесен заместител на скъпите бадеми/орехи)

 

Трето хранене: Обяд, 12.30 ч.

Вариант 1: Пилешко бутче / пържола със зелена залата (или каквато и да е салата без картофена или бобена). Салата може да е огромно количество, няма проблем. В салата може да има и яйце. Това се замества с всеки вид месо и всеки вид салата или пък зеленчуци на пара (карфиол, броколи, моркови). Вариант 2: Ориз със зеленчуци (за предпочитане кафяв ориз)

 

Четвърто хранене: 16.00 часа

Вариант 1: Плод Вариант 2: Сурови ядки

 

Пето хранене: 19.30 ч – Вечеря – никога въглехидрати на вечеря!

Вариант 1: Месо със зеленчуци / салата Вариант 2: Само салата, голямо количество – любима вечеря през пролетта и лятото, защото си лягаш лек и спиш добре, а стомахът ти не къркори. Вариант 3: Зеленчуково ястие – тиквички на фурна примерно, към което може и месце, а може и без – примерно с малко сирене (по-добре сиренето го заместете с извара, че е бая калорично).

 

Автор на статията:
manager
0 коментара
fallback
fallback