Брюкселско зеле с пармезан

Време на приготвяне: 50 минути Порции: 2-3

Брюкселско зеле с пармезан

Продукти:

1 кг брюкселско зеле

1 чаена лъжичка смлян черен пипер

сол на вкус

1 чаена лъжичка чесън на прах

4 супени лъжици олио или зехтин

1/4 чаша галета

150 г настърган пармезан

Приготвяне:

Почистете брюкселското зеле и разрежете всяка главичка наполовина. Поставете вече нарязаното зеле в дълбока купа и прибавете зехтина, подправките и накрая настъргания пармезан. Разбъркайте добре. В тава за печене сложете на дъното лист алуминиево фолио и върху него прехвърлете зелето. Печете около 40 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

az-jenata.bg

 

Четете още: 9 тайни на жените, които никога не пазят диета

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата