Продукти:
800 г телешко месо
150 г шунка или пушен бекон
100 г сушени домати
2 стръка пресен магданоз
200 г пресен спанак
10 мл доматено пюре
2 щипки черен пипер
2 щипки сол
1 супена лъжица горчица
100 мл олио
20 г масло
1 глава лук
Приготвяне:
Нарежете месото на 4 слайса с дебелина около сантиметър. Начукайте ги, за да стане месото по-тънко и крехко. Поръсете с черен пипер и сол от двете страни, а от едната страна намажете с горчицата. Задушете спанака във вряща вода за няколко секунди, колкото да омекне. Отцедете го. Разстелете го върху месото. Върху него подредете сушените домати и ситно нарязания магданоз. Нарежете лука на ситно и също го добавете към месото. Завийте месото на рулца, след това го увийте в слайсовете шунка (бекон), накрая го стегнете с конец. Запържете го от всички страни в сгорещеното олио, докато се зачерви. Извадете руладините и ги поставете върху кухненска хартия да се отцедят.
Междувременно в същата мазнина в тигана добавете 1 супена лъжица брашно и го запържете. Разредете доматеното пюре с малко вода и го добавете към мазнината и брашното. Подправете с черен пипер и сол. Разбъркайте без да сваляте от котлона, докато сосът се сгъсти. На финала върнете руладините в тигана, за да поемат от соса. Преди да ги сервирате отстранете конците. Сервирайте руладините, полети обилно със соса.
az-jenata.bg
Четете още: Какви ползи носи студеният душ?
Коментари