Варна °
fallback
Живот
09:59 | 12 февруари 2018
Обновен: 01:15 | 7 май 2025

Бяла риба на скара с моркови и лук

Време на приготвяне: 45 минути Порции: 2

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

500 г филе от бяла риба

1 глава лук

2 моркова

2 скилидки чесън

2-3 супени лъжици зехтин

1 щипка сол

1 щипка черен пипер

1 щипка бял пипер

1 щипка риган

1 щипка босилек

1 щипка кориандър

 

Приготвяне:

Всички подправки се смесват в купа. Пресованият чесън се добавя към тях. Заливат се със зехтина и се разбъркват. Рибеното филе се овалва от всички страни в сместа с подправките, за да полепне добре. Оставя се да попие в нея около половин час. През това време морковите се нарязват на дълги жулиени, а лукът на кръгове. Скарата или тиганът на ребра се загряват, леко намазнени. Зеленчуците и рибата се пекат върху нагорещената скара по 5 минути от всяка страна. След като се свалят от скарата (оребрения тиган) рибата и зеленчуците се прехвърлят в тава за печене. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна за около 15-20 минути.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: 

Четете още: Любимите храни и напитки на Елизабет II

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback