Необходими продукти за 4 порции:
400 гр. пилешки гърди
1 средна голям патладжан
2 бр. тиквички
1 червена чушка
2 бр. зелени чушки
2 моркова
1 глава лук
2 скилидки чесън
3 домата или 300 мл. доматен сок
1 бурканче мариновани гъби (320 гр.) без захар
50 гр. масло
Щипка риган
Щипка мащерка
Щипка чубрица
1 ч.л. куркума
1 ч.л. сол.
Обелваме и нарязваме патладжана на кубчета и леко го осоляваме за да излезе черната вода, нарязваме останалите зеленчуци (както е показано на снимката) и пилешките гърди на жулиени.
Задушаваме пилето в дълбок тефлонов тиган с маслото докато си пусне добре соса, след което го вадим и поставяме в същият сос зеленчуците. Задушаваме ги до полуготовност. Добавяме отново пилето, куркумата, смлените домати или дом. сос, гъбите (отцедени от водата) и подправките. Прехвърляме в тавичка, добавяме 300 мл. топла вода и запичаме във фурната на 220 градуса до готовност
Да ви е сладко!