Продукти:
Продукти:
500 г агнешко месо за готвене
400 г картофи
200 г гъби
1 червена чушка
сол, черен пипер
растителна мазнина
магданоз, джоджен
Приготвяне:
Месото както е цяло парче сваряваме в тенджера под налягане. Картофите и гъбите измиваме и нарязваме на едро. Запържваме в сгорещена мазнина. Подправяме, посоляваме и разбъркваме. Месото обезкостяваме и нарязваме на едри порционни парчета. Парчетата слагаме в огнеупорен съд, разпределяме около него запържените картофи и гъби. Подреждаме отгоре нарязаната на колелца червена чушка и заливаме с част от бульона, в който се е варило месото. Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса до готовност на картофите. Поръсваме с пресен магданоз и джоджен. Приятен апетит.
az-jenata.bg
Четете още: Плодoве и зеленчуци, които нямат място в хладилника