IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
11:57 | 12 май 2018
Обновен: 23:12 | 4 юни 2025

Пролетни брускети

Как да ги приготвим?

По материала работи: Слав Велев
Пролетни брускети

Брускетите са много любим вариант за лека вечеря или посрещане на гости през летните вечери. Търпят всякакви вариации, харесват се почти на всички, приготвят се изключително бързо и са най-добрата компания на студеното бяло вино. Ако и вие се чудите какво да приготвите за вечеря, но никак не ви се готви, ето една бърза рецепта за брускети.

 

Съставки:

 

Зехтин

 

1 буркан нарязани на ситно обелени печени чушки (около 500 г)

 

5-6 стръка нарязана на ситно левурда или пресен лук или чесън

 

2 опак. моцарела (250 г общо), може да я замените и с козе сирене

 

тънко нарязани филийки чабата, франзела или нарязан на по-малки парченца хляб по ваш избор

 

Нарежете на ситно зелениите, печените чушки и ги смесете с нарязаната на кубчета моцарела/натрошено козе сирене. Разбъркайте сместа добре.

Наредете филийките хляб в тава, покрита с хартия за печене и ги поръсете с малко количество зехтин. Запечете на горен реотан при 200 градуса загрята фурна (поставете тавата много близо до горния реотан) за около 5 мин. Филийките трябва да покафенеят, но не да прегорят, следете ги. Извадете готовите брускети, разпределете върху тях получената смес и върнете за още 5 мин. във фурната.

 

Поднесете още горещи с чаша изстудено бяло вино!

 

Tialoto.bg

 

Четете още: 

Коментари

Новини Варна