IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
11:08 | 15 май 2018
Обновен: 10:19 | 31 май 2025

Диетична домашна луканка със сушени домати (РЕЦЕПТА)

Подходяща и за вегани

По материала работи: manager
Диетична домашна луканка със сушени домати (РЕЦЕПТА)

Тази рецепта е лесна за приготвяне и подходяща за хора, които спазват режим на разделно хранене, защото в състава й са включени само неутрални зеленчуци. Вкусът е невероятен, а ползите за организма повече, отколкото можете да си представите.

 

Необходими продукти:


червено цвекло - 2 големи глави
домати - 3 - 4 бр. пресни (може да ползвате и готови изсушени)
сушени гъби - 150 г.
кимион
чубрица
червен пипер
черен пипер
хималайска сол
зехтин

 

Начин на приготвяне:


За сушените домати:


Измиват и се нарязват на шайби доматите. Нареждат се в плитка тава върху хартия за печене. Поръсват се със зехтин, хималайска сол, пипер и други подправки по желание. След това се слагат във фурната за около 3-4 часа на 100°C. Дължината на изсушаването във фурната зависи от това колко сочни са доматите и колко време им е нужно. Може да ползвате и прибор за сушене на зеленчуци и плодове ако разполагате с такъв или готови изсушени домати.

 

За луканката:


За рецептата използвайте чопър  или месомелачка. Слагат се цвекло, сушените гъби и изсушените домати. Смилат се докато е нужно. След това се добавят всички подправки - кимион, чубрица, червен пипер, черен пипер и хималайска сол.

 

Сместа се разбърква добре. С помощта на стреч фолио оформяме луканките и сушим във фурната на 50°C (след като отстраним фолиото, върху хартия за печене) с леко отворена врата. Остава се няколко дни на хладно и проветриво да доизсъхне и след това е готова за консумация.

 

Вкусно и здравословно!

 

Да ви е сладко!

 

Коментари

Новини Варна