Варна 19°
fallback
Живот
10:26 | 25 май 2018
Обновен: 04:02 | 27 април 2024

Ягодово сорбе с мед и мента

Време на приготвяне: 15 минути Порции: 4

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

500 г ягоди

4-5 супени лъжици мед

3-4 стръка мента

 

Приготвяне:

Почистете ягодите от дръжките и ги нарежете на тънки филийки. Разпръснете ги върху тава, застлана с кухненска хартия. Замразете ги в камерата на хладилника за около 2-3 часа. Извадете ги от камерата или фризера, сложете ги в блендер. Добавете меда и ментата. Пасирайте, докато се смесят добре.Сервирайте сорбето върху канапе от нарязани ягоди като го оформите с лъжица за правене на топки сладолед.

 

az-jenata.bg

Четете още: Човекоподобна маймуна и огромно дърво са сред най-интересните новооткрити видове

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback