IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
10:45 | 14 юни 2018
Обновен: 21:40 | 7 май 2024

Ръка за ръка, заедно вървим в ДГ „Българче” във Варна

В детското заведение обучават деца билингви и деца със затруднения

По материала работи: Пламен Янков
Ръка за ръка, заедно вървим в ДГ „Българче” във Варна

От 08.05.2018г. в ДГ №42 „Българче”- гр. Варна стартира реализирането на проект „Ръка за ръка, заедно вървим” по програма на Община Варна за приобщаващо образование на деца, ученици и студенти от различни етнически групи и в неравностойно социално положение през 2018г. 

 


 

Прегръщайки идеята на този проект за пълна интеграция на деца билингви и деца със затруднения и пълноценното им включване в живота на детската градина, децата от III“А“ група, заедно с техните  учителки г-жа Мария Георгиева и г-жа Велислава Христова, децата от IV група с учителки г-жа Ирена Василева и г- жа Елена Колева и родители  с радост и задоволство  се включват в интересни дейности и творчески срещи, в които научават, възпроизвеждат, играят и творят заедно. 
 


 

Във вихъра на детските игри 
пея, скачам  и танцувам
с различни приятели добри.

 

  

 

Срещите на децата с приказки от различни етнически групи и народи обогатяват представите на децата за етническите специфики и допринасят за пълноценна социална интеграция на различните деца. Артистите от „Който не работи, не трябва да яде”, „Трите истини” и „Умният ром” претворяват своите герои, предават атмосферата и ни карат да усетим  специфичните етнически нюанси на отделните приказки, сближават децата по забавен начин.

 

Координаторът на проекта „Ръка за ръка, заедно вървим” г-жа Елена Колева- главен учител в ДГ №42 „Българче”- със задоволство отбелязва ентусиазма, завладял  както  децата, така и техните родители.

 

Коментари

Новини Варна