Режете суровото и готвеното месо с различни ножове и дъски, съветват лекари

Режете суровото и готвеното месо с различни ножове и дъски, съветват лекари

 

Суровото месо да се съхранява отделно от приготвените ястия, както и да се обработва с различни ножове и дъски. Да се избягват контакти с умрели домашни и диви птици и да не се пипат предмети и повърхности, замърсени с птичи изпражнения.

 

Това препоръчаха този следобед от Министерството на здравеопазването, във връзка със зачестили случаи на птичи грип сред домашни патици, кокошки, пуйки и бройлери. От ведомството съветват още да се прави добра термична обработка на всички продукти от птичи произход, включително и на яйцата.

 

В случай на евентуален контакт с птици или замърсени предмети и повърхности, ръцете задължително да се измият с препарат и вода или при липса на такива - с мокри кърпички, допълват още от министерството.

 

dariknews.bg

 

Четете още:  

 

 

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата