Варна 16°
fallback
Живот
10:43 | 25 юни 2018
Обновен: 05:13 | 27 април 2024

Панирани пилешки хапки с чесън

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 6

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

1 кг пилешки гърди

2-3 скилидки чесън

3 супени лъжици царевично брашно

4 яйца

галета

сол

черен пипер

червен пипер

кориандър

 

Приготвяне:

Сварете пилешките гърди. Отцедете от водата и накъсайте месото на едри късове. Може и да го нарежете на желаната големина. Пресовайте чесъна. Втрийте го добре в месото. Смесете подправките. Оваляйте месото в тях. Потопете всяка пилешка хапка последователно първо в брашното, след това разбитите яйца, накрая в галетата. За още по-пухкави пилешки хапки топнете месото накрая още веднъж в яйцата. Пържете на маслена баня до зачервяване.

az-jenata.bg

 

Четете още: Бeлият трън е супербилка за черния дроб

 

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback