Варна 16°
fallback
Живот
10:16 | 18 юли 2018
Обновен: 04:29 | 2 май 2024

Класическо сладко от вишни

Време на приготвяне: 120 минути Порции: 10

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

2 кг вишни

1 кг захар

1 щипка лимонена киселина

 

Приготвяне:

Изчистете вишните от костилките. Не изхвърляйте изтеклия от тях сок, а го използвайте за сладкото. Постарайте се да отстраните костилките без да нарушавате много целостта на плода. Така сладкото ще стане още по-вкусно и наситено с плодчета.Покрийте вишните със захарта в дълбок съд и ги оставете да престоят едно денонощие, за да пуснат сироп. Варете на слаб огън до сгъстяване на сладкото като разбърквате периодично.Малко преди да свалите от котлона, добавете разтворената в малко топла вода лимонена киселина.

 

az-jenata.bg

 

 

Четете още: Тарагона пази спомени за Римската империя

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback