Продукти:
4 пилешки подбедрици
600 г брюкселско зеле
10 скилидки чесън
зехтин или олио
сол, черен пипер на вкус
За маринатата:
6 с.л. зехтин
3 с.л. оцет балсамико
1 с.л. сушена или прясно нарязана мащерка
1 с.л. пресен нарязан или сушен розмарин
черен пипер на вкус
Приготвяне:
В купа сложете всички съставки за маринатата и овкусете месото добре от всички страни. Загрейте тиган и прибавете 4 с. л. олио или зехтин. Сложете месото най-напред с кожата надолу. Запържете го за около 2-3 минути за всяка страна.Отделете го в тавичка и в същия тиган прибавете още малко мазнина, целите скилидки чесън и нарязаното наполовина брюкселско зеле. Овкусете със сол и черен пипер и гответе 15 минути. След това сложете зеленчуците при пилето и запечете за още 15-20 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.
az-jenata.bg
Четете още: Бързо и лесно сваляме килограми с джинджифилов чай (РЕЦЕПТА)