Варна °
fallback
Живот
08:31 | 8 ноември 2018
Обновен: 20:06 | 6 май 2025

Мариновано пилешко с брюкселско зеле

Време на приготвяне: 50 мин Порции: 4

По материала работи: Юлиян Атанасов

Продукти:

4 пилешки подбедрици

600 г брюкселско зеле

10 скилидки чесън

зехтин или олио

сол, черен пипер на вкус

За маринатата:

6 с.л. зехтин

3 с.л. оцет балсамико

1 с.л. сушена или прясно нарязана мащерка

1 с.л. пресен нарязан или сушен розмарин

черен пипер на вкус

Приготвяне:

В купа сложете всички съставки за маринатата и овкусете месото добре от всички страни. Загрейте тиган и прибавете 4 с. л. олио или зехтин. Сложете месото най-напред с кожата надолу. Запържете го за около 2-3 минути за всяка страна.Отделете го в тавичка и в същия тиган прибавете още малко мазнина, целите скилидки чесън и нарязаното наполовина брюкселско зеле. Овкусете със сол и черен пипер и гответе 15 минути. След това сложете зеленчуците при пилето и запечете за още 15-20 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.

 

az-jenata.bg

Четете още: Бързо и лесно сваляме килограми с джинджифилов чай (РЕЦЕПТА)

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback