Варна 19°
fallback
Живот
11:31 | 13 ноември 2018
Обновен: 02:46 | 29 април 2024

Рецепта на деня: Бабините локумки

Най-евтините, бързи, лесни и вкусни сладки

По материала работи: manager

Това бяха едни от първите сладки, които моята баба ме научи да правя. Децата ми ги обожават. Лесни са за приготвяне и всяка начинаеща домакиня може да ги приготви без да се притеснява, че нещо може да се обърка.

 

Необходими продукти за 48 бр.:

400 гр. свинска мас - една кофичка

250 мл. газирана вода 

1 пак. амонячна сода 

100 - 150 гр. пудра захар

около 1 кг. брашно - за меко тесто

 

2 ванилии

 

2 кутии (около 300 гр.) локум 

 

Начин на приготвяне

 

Разтопете маста на много слаб огън.

 

 

Добавете газираната вода, содата и 1/2 от брашното, като бъркате с дървена лъжица.

 

 

 

С останалото брашно замесете меко тесто.

 

 

Разделете го на 4 топки и всяка разточете на кръг. 

 

 

Разрежете топките на триъгълници - по 12 от всяка топка, както е показано на снимката

 

 

Нарежете локума - всяко парче на по 3-4 части, в зависимост от големината на парчетата.

 

 

В основата на всеки триъгълник сложете парченце локум.

 

 

 

Завийте на стегната кифличка. 

 

 

 

Печете на 200 градуса в предварително загрята фурна.

 

 

 

Извадете ги в чиния и ще горещи, поръсете обилно локумките с пудра захар. Хубаво е да сипвате пудрата захар в гъста цедка и да ръсите с нея локумките - така става по-равномерно. Хапвайте си с удоволствие и почерпете и приятелите си

 

Да ви е сладко!

 

Черно море

 

Рецепта на деня: Тайната на бабините мекици

 

Рецепта на деня: Уникално вкусни домашни пърленки

 

Рецепта на деня: Вкусни кифлички с мармалад

Автор на статията:
manager
0 коментара
fallback
fallback