Необходими продукти за 4 порции:
1/2 кг. карначета. (Аз предпочитам да купувам такива със знак "Стара планина" или директно от производител на когото имам доверие)
1 кг. картофи
3-4 с.л. зехтин (може и олио)
2 скилидки чесън
щипка чубрица
сол на вкус
250 м.л. пилешки бульон.
Начин на приготвяне:
Нарязвате карначетата на парчета по 3-4 см. всяко.
Запържвате ги в уок тигана до полуготовност.
Изваждате в отделна чиния да се отцедят от мазнината.
Обелвате картофите и ги нарязвате на кубчета 2,5х2,5 см. Запържвате ги в мазнината от карначетата. (по добре на два пъти, защото мазнината не е много и така ще се запържат по-качествено)
Малко преди да извадите от тигана овкусявате с 1 скилидка чесън нарязана "по азиатски".
Прехвърляме всичко в тавичка. Овкусяваме с чубрицата и солта.
Сипваме пилешкия бульон и запичаме за 15 мин., в предварително загрята фурна, на 180 градуса.
Да ви е сладко!
Черно море
Рецепта на деня: Фантастично свинско
Рецепта на деня: Свински пържоли с карамелизиран лук и гъби
Рецепта на деня: Уникално вкусни домашни пърленки
Рецепта на деня: Свински пържоли с карамелизиран лук и гъби