Необходими продукти за 2 порции:
4 средни розови домата
1 патладжан (не много голям)
3 зелени чушки
1 голяма глава лук
150 гр. твърдо сирене
1 стрък пресен лук
малко пресен копър
зехтин
оцет от нар (продават го в повечето хипермаркети)
сол
Начин на приготвяне:
Обелвате патладжана и го нарязвате на кръгчета.
Посолявате и го оставяте да се отцеди от черната вода.
На грил тиган поставяте чушките да се гриловат. Обмажете ги с малко зехтин за да не залепват.
След това гриловаме патладжана. Готовите кръгчета поставяме в отделна купа и мариноваме с малко от зехтина и оцета от нар.
Гриловаме лука последен.
Нарязваме сиренето на малки кубчета и мариноваме със зехтин, нарязан на много ситно и леко смачкан с ръка зелен лук и малко пресен копър.
Нарязваме доматите на полумесеци и подреждаме в чиния.
Отгоре подреждаме чушките, нарязани "под ъгъл".
Маринованите патладжани, печеният лук и сиренцата.
Непосредствено преди сервиране приготвяме дресинг от останалия оцет, зехтин и малко сол, който сервираме в отделен съд към салатата.
Да ви е сладко!
Черно море
Рецепта на деня: Ориз с куркума, цвят от шафран и маслини
Рецепта на деня: Пълнени чушки саврия с ориз и маслинова паста
Рецепта на деня: Спанак с чери домати и топено сирене
Рецепта на деня: Спанак с чери домати и топено сирене