Обожавам чушки бюрек, но заради пърженето ги избягвах доста време. После започнах да ги панирам по традиционния начин (тройна панировка - брашно, разбити яйца и галета и да ги пека в предварително загрята на 250 градуса фурна. Но от известно време се храня разделно и отново се простих с любимото си ястие, докато не открих този много прост и лесен начин за приготвянето им. Стават още по-вкусни и са подходящи дори и за тези, които са на диета.
Необходими продукти за 4 порции:
8 червени чушки
200 - 300 гр. краве сирене
4 яйца
малко черен пипер (смлян)
подправки по желание (магданоз, чесън на прах и т.н.)
1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Опечете и обелете чушките, почистете ги от дръжките и семките и ги напълнете с парченцата сирене.
Може да ползвате и чушки от буркан, но няма нищо по-приятно за сетивата от миризмата на току що опечени червени чушки. Подредете чушките в намазнена със зехтин тавичка.
Разбийте хубаво яйцата с подправките (ако сиренето не е достатъчно солено може да доббавите и малко сол) и залейте чушките.
Поръсете с останалия зехтин и печчете в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Да ви е сладко!
Черно море
Рецепта на деня: Противогрипна бомба - Крем супа с тиквички и джинджифил
Рецепта на деня: Пълнени сухи чушки с боб
Рецепта на деня: Диетично пиле с тиквички и моркови
Коментари