IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
09:34 | 29 януари 2019
Обновен: 08:36 | 7 май 2025

Рецепта на деня: Най-вкусния домашен хайвер

Разядката на шефа

По материала работи: manager
Рецепта на деня: Най-вкусния домашен хайвер

Ако не сте опитвали да си разбиете сами хайвер, то сега е момента за това. Предлагам ви една изпитана рецепта, резултата от която винаги доставя огромно удоволствие на вкусовите ни рецептори.

 

Необходими продукти:

 

2 с.л. (пълни с малък връх) тарама хайвер

1/2 лимон

1 глава лук

хлебни трохи или галета (количество равно на 2 стандартни филии хляб)

до 800 м.л. олио

1 к.ч. топла вода (не вряла)

 

Начин на приготвяне:

 

Първо си направете подготовка на продуктите.

 

Изстискайте сока от лимона, в отделен съд нарежете на ситно лука,

 

хлебните трохи можете да си приготвите от 2 филии сух хляб, смлени в блендер и отделно к.ч. топла вода. 

 

Ако хайвера има ципи, лесно може да ги отстраните с клечка за зъби.

 

 

В дълбок съд поставете хайвера, добавете лука и хлебните трохи.

 

Сипете една с.л. от топлата вода (не повече, защото лукът си пуска сока) и започнете да разбивате с пасатора, като "издърпвате" от долу нагоре, като добавяте малко олио - по няколко капки (движението е подобно на това при разбиване на домашна майонеза.

 

След като сместа се "захване", вземете миксер с бъркалки за яйца и продължете да разбивате в една посока (както се разбиват белтъци на сняг), като периодично добавяйте по малко олио, топла вода и по няколко капки лимонов сок.

 

Ту е необходимо малко търпение за по-добър резултат. Разбиването продължава до пълна готовност.

 

Да ви е сладко!

ЧЕРНО МОРЕ

 

Рецепта на деня: Маринован сафрид

Рецепта на деня: Печен паламуд (Само за мъже)

 

 

 

Коментари

Новини Варна