Ако не сте опитвали да си разбиете сами хайвер, то сега е момента за това. Предлагам ви една изпитана рецепта, резултата от която винаги доставя огромно удоволствие на вкусовите ни рецептори.
Необходими продукти:
2 с.л. (пълни с малък връх) тарама хайвер
1/2 лимон
1 глава лук
хлебни трохи или галета (количество равно на 2 стандартни филии хляб)
до 800 м.л. олио
1 к.ч. топла вода (не вряла)
Начин на приготвяне:
Първо си направете подготовка на продуктите.
Изстискайте сока от лимона, в отделен съд нарежете на ситно лука,
хлебните трохи можете да си приготвите от 2 филии сух хляб, смлени в блендер и отделно к.ч. топла вода.
Ако хайвера има ципи, лесно може да ги отстраните с клечка за зъби.
В дълбок съд поставете хайвера, добавете лука и хлебните трохи.
Сипете една с.л. от топлата вода (не повече, защото лукът си пуска сока) и започнете да разбивате с пасатора, като "издърпвате" от долу нагоре, като добавяте малко олио - по няколко капки (движението е подобно на това при разбиване на домашна майонеза.
След като сместа се "захване", вземете миксер с бъркалки за яйца и продължете да разбивате в една посока (както се разбиват белтъци на сняг), като периодично добавяйте по малко олио, топла вода и по няколко капки лимонов сок.
Ту е необходимо малко търпение за по-добър резултат. Разбиването продължава до пълна готовност.
Да ви е сладко!
ЧЕРНО МОРЕ
Рецепта на деня: Маринован сафрид
Рецепта на деня: Печен паламуд (Само за мъже)
Коментари