Необходими продукти:
500 гр. пресен спанак
4 с.л. зехтин
1/2 глава кромид лук
4 скилидки чесън
1 домат
12 бр. бейби моцарела
3 с.л. едросмляна лютеница
1 ч.л. пушен червен пипер
щипка черен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измиваме много хубаво и почистваме от дръжките спанака. Можете да ползвате и замразен, но с пресен винаги е по-вкусно.
Нарязваме подсушения спанак на лентички и го задушаваме в дълбок тиган с 2 с.л. зехтин докато омекне.
Накрая прибавяме лютеницата, разбъркваме и го отстраняваме от огъня.
Отделно запържваме ориза в останалите 2 с.л. зехтин (докато започне да дрънка. Добавяме нарязаните на ситно лук и чесън. Запържваме още малко и добавяме пушения червен пипер. Разбъркваме (да поеме) и гасим с 3 1/2 кафени чаши гореща вода.
Добавяме подправките и задушения спанак.
Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса. Когато започне да изкарва балончета подреждаме отгоре нарязан домат на кръгчета и върху него поставяме моцарелките. Връщаме във фурната докато се разтопи моцарелата. Изключваме фурната. Покриваме тавата с домакинско фолио и оставяме на топло да поеме за още 15-тина минути.
Ориза не се слепва, а ястието е невероятно вкусно.
Да ви е сладко!
Черно море
Рецепта на деня: Невероятно вкусни картофени кюфтенца без пържене
Рецепта на деня: Невероятно вкусни броколи със сирена и сметана