Варна 19°
fallback
Живот
12:59 | 14 октомври 2019
Обновен: 14:07 | 1 май 2024

Италианска супа с наденица и спанак

Време на приготвяне: 60 мин., Порции: 6

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

500 г наденица

1 скилидка чесън, пресован

450 мл телешки бульон, разтворен

500 г белени домати от консерва

1 чаша нарязани моркови

500 г варен боб от консерва

1-2 малки тиквички, нарязани на кубчета

2 чаши спанак

¼ чаена лъжичка черен пипер

¼ чаена лъжичка сол

 

Приготвяне:

В дълбока тенджера загрейте малко мазнина. В нея запържете нарязаната наденица до златисто заедно с чесъна. Разбърквайте постоянно. Добавете бульона, доматите, морковите и овкусете с пипер и сол. Намалете температурата и оставете да къкри за 15 минути.

 

Прибавете тиквичките и боба. Покрийте с капак и оставете да къкри за още 15 минути, докато тиквичките омекнат. Свалете от котлона. Прибавете спанака, разбъркайте. Нека топлината от супата да се погрижи за лекото сваряване на спанака. Така ще остане свеж.

 

az-jenata.bg

Пълнено авокадо с пилешко и домати

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback