Варна 12°
fallback
Живот
15:01 | 15 октомври 2019
Обновен: 22:35 | 2 май 2024

Унгарска гъбена супа

Време на приготвяне: 90 мин., Порции: 6

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

4 супени лъжици масло

2 чаши нарязан лук

500 г пресни гъби, нарязани

2 чаени лъжици копър

1 супена лъжица червен пипер

1 супена лъжица соев сос

2 чаши гъбен бульон

1 чаша прясно мляко

3 супени лъжици брашно

1 чаена лъжица сол

черен пипер на вкус

2 чаени лъжици лимонов сок

¼ чаша магданоз, нарязан

½ чаша заквасена сметана

 

Приготвяне:

Разтопете маслото в голяма тенджера. В него запържете лука за 5 минути. Добавете гъбите и задушете и тях за още 5 минути. Добавете копъра, червения пипер, соевия сос и бульона. Намалете котлона и гответе за 15 минути под капак. В отделна по-малка купа разбъркайте млякото с брашното, докато не останат никакви бучки. Добавете ги към супата и разбъркайте, докато се смесят добре. Отново покрийте и оставете да къкри за още 15 минути, като периодично разбърквате.

 

Накрая добавете солта, черния пипер, лимоновия сок, магданоза и сметаната. Разбъркайте на слаб огън за 5 минути, като внимавате да не завира повторно. Сервирайте веднага.

 

az-jenata.bg

 

Топ 20 на заблудите за диетите

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback